Durbuy naar huis

Beste ouders,

Ze zijn vertrokken in Durbuy om 13u35. Normaal gezien is het 1u35 min rijden afhankelijk van het verkeer zullen ze hier arriveren rond 15.

Tot straks vergeet niet om dag te laten zeggen tegen de leerkracht en hun pasje mee te nemen, zo weten wij wie er al afgehaald is of niet.

Groetjes, juf Mimi

Durbuy Laatste avond

Beste ouders,

Vandaag scheen het zonnetje weer en hebben de kinderne genoten van een leuk klimparcour. veel kinderen hebben hun grenzen verlegd en het is super om te horen hoe ze elkaar daarin hebben gesteund. Op het fuifjes hebben ze gedanst en sommige waren jaloers dat de ene jongen eerst met het ene meisje danste en dan pas met het andere meisje maar dat hoort er bij. Ze hebben op de fuif ook een lekkere BBQ -hotdog gekregen. Nadien tanden poetsen en voor de laatste keer gaan slapen. Morgen nog genieten van de vogelshow en valiezen inpakken en de week is weer voorbij. Het zal een week zijn die veel niet meer zullen vergeten!

Morgen zullen jullie kinderen, moe maar vol verhalen naar huis komen.

Groetjes, juf Mimi

Durbuy 6

Beste ouders,

Gisteren hebben ze een sportieve dag gehad, gelukkig hebben ze ‘s middags stoofvlees met frietjes gegeten.

De avondactiviteit is een beetje in het water ( letterlijk) gevallen. Het was er ook een serieus onweer waardoor de stroom was uitgevallen en ze niet allemaal hebben kunnen douchen…maar tegen dat ze gingen slapen was alles terug rustig en hebben ze goed geslapen.

Vanmorgen gaan ze soeveniertjes kopen en deze namiddag gaan ze de klimwandeling doen.

Er staan foto’s op de site van de leuke avond aan het zwembad. Nog 1 nachtje slapen en ze komen al terug naar huis met vele verhalen. Ik vrees wel dat alle kleren zullen moeten gewassen worden want sommige weten niet dat ze hun natte kleren niet bij de droge kleren moegen leggen… πŸ˜‰ gelukkig hebben ze allemaal voldoende kledij bij πŸ˜‰

Groetjes, juf Mimi

Durbuy 5

Beste ouders,

na een korte nacht πŸ˜‰ nog nieuws van Durbuy. Het was er super weer. Ik ben toegekomen terwijl ze juist spaghetti gingen eten, ik had dus geluk πŸ˜‰ Nadien zijn de kinderen zich gaan omkleden en hebben ze de hele avond in het zwembad gespeeld ipv te kwissen. Nadien hebben ze naar het verhaaltje van meester Jan geluisterd en dan proberen te slapen in de warme slaapzaal. Gelukkig is het onweer in Durbuy voorbij gegaan na 1 enkele donderslag. En de meeste kinderen lagen dan ook snel in slaap. Bij sommige moets er eerst nog een knuffel gegegevn worden wat ik dan ook met veel plezier heb gedaan πŸ˜‰

Deze morgen terug ochtendturnen om daarna fit aan de sportieve dag te beginnen. Ik probeer om nog foto’s door te sturen. De sfeer is er nog altijd super fijn!

Groetjes , juf Mimi

Durbuy 4

Beste ouders,

Na een zwoele avond waren de kinderen toch allemaal fris vanmorgen en hebben ze voor het ontbijt ochtendgymnastiek gedaan. πŸ˜‰ Vanaf nu elke morgen? Β Nu zijn ze aan de rappel en klimmen in het zonnetje. Na het eten gaan ze een fotozoektocht doen en Hare Krishna bezoeken. Nadien gaan ze gezellig kwissen voor ze gaan slapen. Weer een gevulde dag.

Groetjes, juf Mimi

Durbuy 3

Beste ouders,

De kinderen hebben al spelenderwijs veel geleerd over de geschiedenis van Durbuy. Nadien hebben ze een lekkere suikerwafel gegeten met een sapje. Nadien zijn ze gaan douchen en hebben ze brieven ( !) geschreven…. Na de lekkere groetensoep met boterhammen met beleg hebben ze genoten van het verhaal van meester Jan en gezongen tijdens de zangstonde.

Maar het belangrijkste is dat er een goede sfeer is en dat de kinderen en de leerkrachten allemaal genieten. Dit is een andere samenwerking dan op school πŸ˜‰

De kinderen liggen nu in bed te slapen en we duimen dat dit de hele nacht zal duren … πŸ˜‰

Tot morgen, juf Mimi

Durbuy 2

Beste ouders,

iedereen heeft zijn plaats gevonden in de slaapkamer. De valiezen zijn een beetje uitgepakt en de bedden zijn opgemaakt. De kinderen hebben deze middag lekkere rijst met curry en kip en groentjes gegeten en als dessert een pudding met een koekje. Ze kunnen er tegen om nu de geschiedkundige wandeling in Durbuy te maken. Vanavond krijgen ze nog een keer warm eten.

Het zonnetje scheen er nog goed dus hopelijk blijft dat zo! πŸ˜‰

Groetjes juf Mimi

Durbuy 1 voor L3 en L4

Beste ouders,

na wat wachten op enkele kinderen die te laat waren of niet zijn komen opdagen zonder te verwittigen, zijn de bussen toch kunnen vertrekken naar Durbuy. De reis is vlot verlopen en ze zijn juist toegekomen. Straks krijg je meer info. Nu gaan ze eerst uitpakken!

Groetjes

Juf Mimi