Corona update Piramide 7/1/2022

Corona update Piramide 7/1/2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Beste ouders 

Eerst en vooral onze beste wensen voor het nieuwe jaar. 

Bekijk zeker ook even onze digitale wenskaart via deze link: Piramide 2022. 

Maandag starten we aan het tweede trimester van dit schooljaar.  Wat hadden we graag geschreven dat Corona helemaal verdwenen is.  Jammer genoeg voorspelt het nieuws niet veel goeds.  We merken ook dat heel wat kinderen de start van het trimester zullen missen omdat ze in quarantaine zitten.

 

Weet je nu al dat je zoon of dochter maandag niet kan starten?  Meld dit dan nu al! 

We zetten alvast de belangrijkste afspraken nog eens op een rijtje:

  • Er is mondmaskerplicht voor alle leerlingen vanaf het eerste leerjaar.  Buiten mogen de mondmaskers natuurlijk uit.  Geef in een zakje extra mondmaskers mee zodat gewisseld kan worden wanneer nodig.
  • We ventileren maximaal in onze klassen.  Kleed je kind dus warm aan in laagjes.
  • Kinderen die ziek zijn blijven thuis!!!  We merken nog steeds dat kinderen met een koortswerend middel naar school gestuurd worden en vervolgens na enkele uurtjes ziek worden.  Doe dit niet!
  • Het mengen van kinderen van verschillende klasgroepen moet maximaal vermeden worden.  We vragen dan ook om enkel gebruik te maken van de opvang indien het noodzakelijk is voor je werk.  Grote groepen kinderen van verschillende klassen kunnen niet binnen opgevangen worden.
  • De overheid moedigt aan om voor de start van een schoolweek een zelftest te doen bij je kind.  Deze zelftesten zijn beschikbaar bij de apotheek.

 

De overheid paste ook de test- en quarantainestrategie aan.  Voor onze school is het volgende belangrijk:

  • Klassen worden gesloten wanneer er 4 besmettingen in een klas zijn.
  • Kinderen waarvan een huisgenoot (mama, papa, broer, zus …) positief heeft getest, moeten net als de huisgenoot in quarantaine.  Indien de besmette huisgenoot zich niet kan isoleren, blijft het kind de hele quarantaineperiode (10 dagen) thuis.  Indien de besmette huisgenoot zich wel kan isoleren van de rest van het gezin, stopt de quarantaine op dag 7 mits een negatief testresultaat op die dag.
  • Voor hoogrisicocontacten geldt er een andere regelgeving.  Er wordt rekening gehouden met de vaccinaties van ouders en eventuele boosterprik.  Voor de correcte informatie kan je deze website raadplegen: https://www.vlaanderen.be/gezondheid-en-welzijn/coronatesten-en-quarantaine

 

Ook nog belangrijk om te weten:

  • Maandag starten de warme maaltijden opnieuw op.
  • Door de schoolsluiting van december werd het rapport uitgesteld.  Het winterrapport voor de lagere school komt er begin februari aan.

 

Een hele boterham informatie om maandag veilig te kunnen starten!  We hopen dat iedereen de maatregelen streng en nauwkeurig opvolgt en dat we al onze klassen open kunnen houden tot de krokusvakantie.

Heb je vragen bij deze mail?  Aarzel dan niet om ons te contacteren.  Dat kan via Smartschool of in dringende gevallen telefonisch op het nummer 0475 39 91 98.  

Warme groetjes
Evelien en Kim