Met het 5de leerjaar naar het historische Brugge

Met het 5de leerjaar naar het historische Brugge

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on email

Van woensdag 13 oktober tot vrijdag 15 oktober trok het 5de leerjaar van GBS Piramide naar het historische Brugge. Na twee schooljaren met Corona werden de leerlingen beloond voor het lange wachten. Een agenda volgeboekt met cultuur, sport en spel en dit op het mooie en ruime domein van Karmel Chirohuizen in Brugge. Al snel bleek dat dit een onvergetelijke driedaagse zou worden.

Varen op de Brugse Reien

8.15u klaar voor vertrek. Alle kinderen zitten op de bus en de ouders worden uitgezwaaid. Op wat file na verliep de busrit zeer vlot. Rond 10u reden we het domein Karmel in Brugge op. Na een korte kennismaking werden de kinderen begeleid naar hun slaapkamers. Bedden opmaken, valiezen uitpakken en vooral vol spanning wachten op wat gaat komen.

Na een korte rondleiding op het prachtige domein, was er nog wat tijd over om te spelen. De boomhut, het park en de aanpalende bosjes werden “Piramide gebied”. Om 12 u was het tijd om te gaan eten. Het was al snel duidelijk dat we geen honger zouden lijden. De geur van verse groenten en heerlijke soep kwam ons tegemoet.

 

Na het eten trokken alle kinderen hun wandelschoenen aan voor een stevige wandeling richting Brugge. In de binnenstad kregen we snel een zicht op de pittoreske uitstraling van deze stad. De historische gebouwen, paard en koets en het alom aanwezige water. Tijd om Brugge te ontdekken op de Reien. De stadsgids leidde een bootje vol “Piramidenaars” langs de monumentale Brugse gebouwen. Op de wandeltocht terug naar “Karmel” werden de vele indrukken nog verder besproken.

 

 

Een stevige boterham was welgekomen. Even rusten en op naar de volgende activiteit. Casinoavond… een spelavond vol opdrachten en plezier.  Met een applaus voor de winnaars werd onze eerste dag Brugge afgesloten. Moe en voldaan zochten de kinderen hun bedjes op. Slaapwel!

Sport, spel en plezier

Na een heerlijke nachtrust “kuch kuch” schoof onze bende de benen weer onder tafel. De nodige energie werd opgeslagen voor een dag vol sport, spel en plezier. In de ochtend stonden twee activiteiten geprogrammeerd. De leerlingen werden opgedeeld in twee groepen. De ene groep ontdekte 10 verschillende volksspelen, terwijl de ander groep het over een iets sportievere boeg gooide en een partijtje baseball speelde. Na een uurtje werd er gewisseld. De sfeer zat goed, het weer zat mee en we zagen alleen maar lachende gezichten… TOP!

 

 

Na het middagmaal trokken we naar het subtropisch zwembad LAGO in Brugge. Je had die kopjes moeten zien wanneer de kinderen binnenstapten in het zwembad. 2uur en half werd er genoten van bubbelbaden, het golfbad, 3 verschillende glijbanen een wildwaterbaan en nog veel meer. Niemand wou hier weg, maar ook aan deze uitstap kwam een einde. We stapten terug naar ons verblijf, aten een heerlijke boterham en maakten ons klaar voor onze laatste avond. Ja, op een driedaagse is de tweede avond al de laatste.

Gel, parfum en chique kleren werden uit de valiezen gehaald. De lichten werden gedoofd, de muziek wat luider gezet. Klaar voor een kleine party en de kinderen hadden er zin in. Een hapje, tapje en heel wat blije gezichten deed ons hopen dat deze dag nooit voorbij zou gaan. Met een laatste slow werd de avond afgesloten en trokken we moe maar voldaan onze bedden in.

 

Provinciaal domein Tillegembos

Op onze laatste ochtend zagen we heel wat kleine oogjes aan de ontbijttafel. Er was echter geen tijd om te rusten. Ook vandaag stond er nog een wandeling op het programma. Het 5de leerjaar bracht een bezoek aan het Provinciaal Domein Tillegembos in Brugge. De regen kon de pret niet bederven. Na een stevige wandeling mochten de kinderen zich uitleven in de mooie en grote speeltuin op het domein.

 

 

Veel tijd restte ons echter niet. Ons laatste middagmaal, frietjes met stoofvlees, Vlaamser kan het niet, bracht ons bij het afscheid. Bedden werden afgehaald, valiezen gepakt. Op de parking zagen we de bus naar huis reeds arriveren. We namen afscheid van “Karmel” en afscheid van onze een prachtige meerdaagse uitstap naar Brugge. We kunnen niet anders zeggen dan dat we er echt van genoten hebben.